Missio

Uskon Silta missio

Tehtävämme on rohkaista ja innostaa

Uskon Silta yhdistyksen tarkoituksena on rohkaista ja innostaa kristittyjä seurakuntavastuuseen evankeliumin eteenpäin viemisessä sanojen, rakastavan palvelun, yhteyden ja rukouksen kautta.

Kutsumuksen ja lahjojen löytäminen

Haluamme auttaa seurakuntalaisia  löytämään oman kutsumuksensa ja lahjansa  Jumalan valtakunnassa.

Toimintakulttuurin kehittäminen

Tuemme toimintakulttuurin kehittymistä niin, että seurakuntalaiset saavat enemmän tilaa hengelliseen toimintaan ja siitä vastuun kantamiseen.

Tarkoitusta toteutamme

Järjestämme koulutuksia ja seminaareja sekä yhteydenpidon ja vertaistuen foorumin seurakuntien vapaaehtoisille toimijoille.

Tehtävämme on rohkaista ja innostaa omien lahjojen ja kutsumuksen löytämisessä.

”Käänteentekevin uudistus olisi toteutuessaan se, ettei seurakuntien elämä olisi enää työntekijöiden järjestämää ja toteuttamaa vaan seurakuntalaiset olisivat mukana   tasavertaisina toimijoina.

Seurakuntalaisia ei tule nähdä seurakunnan ja sen työntekijöiden työn kohteina, sillä seurakuntalaiset ovat seurakunta. Siksi heille on annettava nykyistä suuremmat vapaudet elää ja toimia kirkossa, kantaa vastuuta seurakunnastaan ja käyttää sen tiloja.

Kirkon toimintakulttuurin uudistaminen kiteytyy pitkälti kysymykseen siitä, mikä on seurakuntalaisten rooli seurakunnassa.

– Tulevaisuuskomitean mietintö, 2016